DSC_0004
199 ОУ "Свети Апостол Йоан Богослов"
"Аз съм пътят и истината, и животът"

ТестФункциониранеНаУебПортала|Добре дошли в сайта на 199 Основно училище
„Свeти Апостол Йоан Богослов“

ПРЕСТИЖНО ОТЛИЧИЕ НА МЛАДЕЖКА НАУЧНА СЕСИЯ ПО ФИЗИКА

Участниците в Младежката научна сесия 2024, на която традиционно е съорганизатор фондация „Еврика“, за поредна година представиха проекти с личен принос и отлични комуникационни умения по темата: „Физиката и светът на технологиите“. Събитието беше проведено хибридно – присъствено и онлайн. Участниците защитиха своите проекти в рамките на 10 минути пред научно жури. С гордост ви съобщаваме, че наши ученици, под ръководството на д-р Стефан Петров, получиха награди на това престижно събитие на Съюза на физиците в България.

Оксана Рашева от 6а клас бе отличена с престижното 2 място за своя проект “ITER – предизвикателства и перспективи"

Нейният съученик Марио Арнаудов получи поощрителна награда за представянето си на тема “Магнитна сплав от немагнитни материали”

Гордеем се с нашите талантливи ученици!

Стефан Петров, учител посланик на Европейската лаборатория по молекулярна биология (EMBL) за България и 199 ОУ „Св. Ап. Йоан Богослов“, гр. София, в партньорство с екипа от Отдел Наука и обществена ангажираност към EMBL (SEPE – EMBL) и в сътрудничество с Merck, канят учителите по природни науки в гимназиален етап да изживеят вълнуващи моменти в света на биологията, взимайки участие в курс с тренировъчен формат. То ще се проведе на 2 юли 2024 г. на български език и ще бъде безплатно за всички участници в него. Във връзка с това, организаторите обявяват 20 свободни места. Едно от тях може да е вашето! Ще бъдат одобрени първите двадесет кандидати с ясно изразена мотивация и визия за участие. Необходимо е само да подадете своята кандидатура до 9 юни 2024 г. чрез предвидения за целта формуляр.

На вниманието на родителите!Изложба на снимки
от организирания от 199 ОУ фотоконкурс "Есента през моите очи".

Очаквайте имената на победителите!


25 години

199 Основно училище

"Свети Апостол Йоан Богослов"

ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ В КОМПЮТЪРНАТА МРЕЖА В УЧИЛИЩЕ И В ИНТЕРНЕТ

Във връзка с писмо на МОН № 9105-283/28.08.2020 г. с вх. № РУО1-22245/28.08.2020 г.  Ви уведомяваме, че:

1. Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел „Киберпрестъпност” към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и с Центъра за безопасен интернет са достъпни на адрес – https://sacp.government.bg/sites/default/files/SafeNet_DAZD2020.pdf и линк за сваляне на брошурата: https://we.tl/t-xtLMbGDLcS

2. Наръчник за родители, разработен от Асоциация „Родители“ е достъпен на адрес – https://drive.google.com/file/d/19FPprH5evfjvAOG3q48QtgWmod6u1kBM/view?usp=sharing

 

 

 

Образователни материали чрез Министерство на здравеопазването от СЗО и УНИЦЕФ за деца и ученици във връзка с COVID-19

Книжката „Моят герой си ти“ 

„Родителството в условията на COVID-19“  – файл 1файл 2файл 3файл 4файл 5файл 6.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, НЕКА СИ СЪТРУДНИЧИМ В ИМЕТО НА НАЙ-ДОБРИЯ ИНТЕРЕС НА ДЕТЕТО!

 УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.

Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.

Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.

За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

  • Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
  • Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
  • Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;
  • Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

  • Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им;
  • Насърчавайте детето да бъде активно;
  • Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние;
  • Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ;
  • Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници;
  • Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

НЕКА БЪДЕМ ДОБРОНАМЕРЕНИ, СПЛОТЕНИ И ДА СИ СЪТРУДНИЧИМ В ИМЕТО НА НАЙ-ДОБРИЯ ИНТЕРЕС НА ДЕТЕТО!