Подкрепа за бъдещ успех по природни науки

Група за занимания по интереси
"Подкрепа за бъдещ успех по природни науки"

Ръководител: доцент Стефан Петров

Подкрепа за успех
учебна 2020/2021 година

ПЪРВО МЯСТО ЗА НАШ УЧЕНИК В 21 КОНКУРС “УРЕДИ ЗА КАБИНЕТИТЕ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ”

Софийският клон на Съюза на физиците в България присъди първо място в категория „Прогимназиален етап“ на Кристиън Радославов Георгиев (6а клас) за участието му в 21 конкурс „Уреди за кабинетите по природни науки“, който се проведе на 05.06. на открито, пред входа на Физическия факултет.

С отличното представяне на своя макет – къща, захранваща се с електричество чрез силата на вятъра, Кристиън демонстрира много добра подготовка и отличен потенциал в науката и напълно заслужено се класира пръв в своята възрастова категория.

Нека му пожелаем успех в бъдещите начинания!

199 ОУ „СВ. АП. ЙОАН БОГОСЛОВ“ ОТНОВО НА ПРАЗНИКА НА ХИМИЯТА 2021 - „ХИМИЯТА В НАШИ ДНИ“

Мартин Пърличков от групата „Подкрепа за бъдещ успех по природни науки“ взе участие в традиционния Празник на Химията, организиран от Съюза на Химиците в България, Факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“, Дружеството на учителите по химия и РУО – София-град.

Мартин представи онлайн своята презентация на тема „Едно наум за боите за великденските яйца“ в първа възрастова група „5-6 клас“ след предварителна селекция на компетентно научно жури.

 

УЧАСТИЕ НА НАШИ УЧЕНИЦИ В

НАЦИОНАЛНА ЕКОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Под ръководството на д-р Стефан Петров, екип ученици от група „Подкрепа за бъдещ успех по природни науки“ взе участие в V-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“.

 

Със своята разработка за Научно-изследователския кораб „Академик”, Михаил Фиодоров, Петя Веселинова, Рая Негрова и Теодор Илиев бяха сред най-младите участници в конференцията.

 

Попътен вятър, деца!


Ние, групата „Подкрепа за бъдещ успех по природни науки”, превърнахме началото на лятната ваканция в истинско забавление.

Пазейки прекрасни спомени, подновихме нашите занимания по интереси непосредствено след края на една трудна, но успешна учебна година.

Макар и дистанционно, те бяха интересни и вълнуващи.

Бяхме все така креативни и задружни.

Отбелязахме международния ден на астероидите, 80-годишнината на първия български космонавт Георги Иванов, играхме на интерактивни образователни игри …

И което е най-важното:

хрумнаха ни нови щури

идеи за през лятото. 

Отбелязахме международния ден на астероидите, 80-годишнината на първия български космонавт Георги Иванов, играхме на интерактивни образователни игри …

Каква по-добра гаранция за бъдещ успех по природни науки!

 Ръководител:

 д-р Стефан Петров

„Млад иноватор”

Петокласниците Теодор Илиев и Мартин Пърличков взеха участие в Националния конкурс „Млад иноватор”. Нашите млади художници – иноватори доказаха, че България разполага с млади и мислещи хора, които могат да допринесат за трансформация към по-зелено и устойчиво бъдеще чрез иновативни идеи и практични решения.

Ръководител: д-р Стефан Петров

Един по-различен Никулден в 199 ОУ „Св. Ап. Йоан Богослов”

Океаните са обект на свръхулов и хората от целия свят понасят сериозни последствия от това. Ето защо, ние от групата „Подкрепа за бъдещ успех по природни науки” решихме да станем част от промяната. Започнахме нашите занимания по интереси с един нетрадиционен Никулден. В този ден научихме за препоръките на WWF и техния Рибен буквар 2.0, понаучихме нови думи на английски с помощта на котарака Мърдок от Съвета за опазване на океаните и моретата. Поиграхме интерактивни игри за устойчив риболов, оцветявахме, творихме и забавлявайки се преосмислихме идеята за устойчиво потребление на морска храна.